Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Duminică, 22 apr 2018      18:03
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Proiectul noii legi a vaccinarii, in prim-planul Conferintei Nationale Actualitati in Vaccinologie - RoVaccin 2016

Proiectul noii legi a vaccinarii, in prim-planul Conferintei Nationale Actualitati in Vaccinologie - RoVaccin 2016

29 martie 2016    
Proiectul noii legi a vaccinăriiprovocările actuale ale Programului Național de Vaccinare, precum și importanța informării și comunicării corecte pentru ca parinții să își poată proteja copiii împotriva unor boli infecțioase periculoase vor fi în prim-planul celei de-a 4-a ediții aConferinței Naționale Actualități în Vaccinologie – RoVaccin.
 
Evenimentul coordonat științific de către Societatea Română de Microbiologie va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2016, la Hotel Ramada Parc din București și va aborda cele mai stringente aspecte legate de importanța vaccinarii din punctul de vedere al sănătății publice în România.
 
Conferința națională RoVaccin va reuni toate categoriile de specialiști din domeniul medical implicați în problematica vaccinării – medici de familie, epidemiologi, microbiologi, medici de boli infecțioase, neonatologi, pediatri, ginecologi, pneumologi sau medici de medicină școlară. La manifestare vor participa și reprezentanți ai autorităților, societății civile și ai mass-media.
 
„Această a 4-a ediție a RoVaccin are loc în contextul nevoii reale, la nivelul societății românești, a unor dezbateri multidisciplinare pe tema vaccinării, a unui dialog deschis între medici, autorități și societate civilă, precum și de identificarea unor soluții concrete de îmbunătățire a Programului Național de Vaccinare. Ne propunem ca prin conferința de anul acesta să oferim soluții problemelor ridicate de tema vaccinării în România și să contribuim la eficientizarea comunicării dintre comunitatea medicală, autorități și publicul larg, prin intermediul mass-media, pe aceste subiecte legate de vaccinare, a declarat coordonatorul științific al evenimentului, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila – Președinte Societatea Română de Microbiologie.
 
Programul evenimentuluiva include sesiuni științifice, precum și prezentări dedicate comunicării și informării opiniei publice pe tema vaccinării, dintre care:
 
·         Noua lege a vaccinării – de la premize la dezbatere publică și adoptare;
·         Comunicarea și informarea - componente esențiale pentru asigurarea acoperirii vaccinale optime;
·         Provocările actuale ale Programului Național de Vaccinare;
 
Dezbaterile și panelurile de discuții vor reuni profesioniști cu o experiență vastă în domeniu, printre care: Dr. David Greenberg (Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel), prof. univ. dr. Victoria Aramă, prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, conf. univ. dr. Daniela Pițigoi, conf. univ. dr. Emilian Popovici, conf. univ. dr. Oana Falup-Pecurariu, conf. univ. dr. Geza Molnar, dr. Adriana Pistol,dr. Gindrovel Dumitra, prof. univ. dr. Doina Azoicăi, prof. univ. dr. Petru Cianga, dr. Adriana Ionescu, dr. Denisa Janta, dr. Aurora Stănescu, dr. Viorica Gheorghiu, dr. Odette Popovici, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, precum șireprezentanți ai autorităților și ai societății civile.
 
Având în vedere importanța la nivelul societății românești a problematicii vaccinării, la sesiunile de discuții din cadrul RoVaccin 2016 vor participa: conf. univ. dr. Victor Strâmbu – Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, conf. univ. dr. Diana Loreta Păun – Consilier de Stat, Departamentul de Sănătate Publică al Administrației Prezidențialeconf. univ. dr. Florin Buicu Președinte Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputațilorprof. univ. dr. Florian Bodog – Secretar Comisia de Sănătate a Senatului României, dr. Amalia Șerban –Director General Ministerul Sănătății,alături de reprezentanți ai organizațiilor profesionale și ai societății civile: dr. Sandra Alexiu -Vicepreședinte SNMF, dr. Valeria Herdea - Președinte AREPMFdr. Anca Drăgănescu – Președinte Asociația „Proimunizare”Gabriela Alexandrescu – Președinte Organizația Salvați CopiiiAna Maita – Președinte Organizația Mame pentru MameGeorgeta Ionescu –Președinte Fundația Colegiului Medicilor București.
 
RoVaccin este un proiect demarat în 2013 cu scopul de a informa corect opinia publică, prin oferirea de informații bazate pe dovezi științifice venite din partea profesioniștilor și de a încuraja o comunicare eficientă medic-părinte pe tema vaccinării. De asemenea, manifestarea urmărește facilitarea schimbului de informații și propunerea de soluții concrete de către specialiștii implicați cu privire la găsirea de soluții pentru creșterea performanței Programului Național de Vaccinare
Sursa: SanatateaTV