Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      09:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Romania va avea un program national de screening pentru insuficienta cardiaca

Romania va avea un program national de screening pentru insuficienta cardiaca

09 noiembrie 2017    
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, conf. dr. Corina Pop, a declarat că, începând cu anul 2018, România va avea un program național de screening pentru insuficiența cardiacă, se arată într-un comunicat de presă emis de Asociația S.O.S Drepturile Pacienților.
 
Programul de screening va fi finanțat de Uniunea Europeană și se va derula pe o perioadă de cinci ani, cu implicarea medicilor de familie. Vom monitoriza peste 500 de mii de persoane predispuse la boli cardiovasculare și infarct miocardic”, a declarat conf. dr. Corina Pop, în cadrul unui semninar despre insuficiența cardiacă în statele membre UE, organizat miercuri, în Parlamentul European.
 
Potrivit specialiștilor, insuficiența cardiacă trebuie să se înscrie între prioritățile României în perioada în care țara noastră va exercita președinția Consiliului Uniunii Europene.
 
Deși România este, astăzi, una dintre țările UE cu cea mai mare incidență a bolii, accesul pacienților la tratament este deficitar, din cauza numărului mic de specialiști, a numărului mare de pacienți, care nu conștientizează boala și a accesului încă redus la tratamente inovatoare, se mai arată în comunicatul de presă.
 
Pentru a reduce incidența și mortalitatea în rândul bolilor cardiovasculare nu ar trebui să mai existe bariere și inegalități, ci ar trebui ca, și România să adopte cele mai bune soluții și bune practici în sănătate.”, a declarat Christine Merkel, reprezentant al The Heart Failure Policy Network.
 
Potrivit participanților la eveniment, în statele membre UE este nevoie de un „Call to action” pentru ca insuficiența cardiacă să fie inclusă în politicile și planurile naționale privind bolile cardiovasculare și de crearea unei baze de date naționale, care să includă informații despre evoluția pacienților cu insuficiență cardiacă.
 

În fiecare an, în România, 25.000 de persoane sunt diagnosticate cu insuficiență cardiacă și sunt spitalizate din această cauză, potrivit Studiului asupra percepției insuficienței cardiace în Europa (SHAPE). Același studiu mai arată că 7.4 % dintre pacienții cu insuficiență cardiacă mor în timpul spitalizării, informează comunicatul de presă.  

Sursa: SanatateaTV