Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:16
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
S-a identificat cauza imbolnavirii copiilor din Arges. Nu se cunoaste cu exactitate sursa imbolnavirii

S-a identificat cauza imbolnavirii copiilor din Arges. Nu se cunoaste cu exactitate sursa imbolnavirii

25 februarie 2016    

 În urma investigațiilor făcute de specialiștii români împreună cu cei de la Centrul European de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile s-a stabilit că îmbolnăvirea copiilor transferați din județul Argeș la Spitalul Marie Curie din Capitală a fost cauzată de o tulpină de E. Coli, după cum a declarat în cadrul unei conferințe de presă ministrul Sănătății, conf. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu.

„(...) Consecutiv întâlnirii de astăzi (n.r. 25 februarie 2016) cu specialiștii de la Centrul European de Control al Bolilor putem spune că s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E. Coli. (...) Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător -  cum ar fi produsele pasteurizate în cazul lactatelor, produse din carne autorizate sanitar-veterinar -, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor și tratamentul termic atunci când se impune”, a declarat ministrul Sănătății.

În ceea ce privește situația conducerii Direcției de Sănătate Publică Argeș, în acest caz conf. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu a precizat că se derulează o anchetă al Corpului de Control al Ministrului Sănătății, iar la finalizarea acesteia  se vor dispune toate măsurile legale care se impun. Potrivit oficialului, termenul de finalizare a anchetei este 4 martie 2016.
 
În ceea ce privește sursa îmbolnăvirii, se au în vedere două ipoteze. Mai exact, un focar de infecție cu origine alimentară sau, pentru unele dintre cazuri, o posibilă transmitere interumană, după cum a declarat în cadrul conferinței de presă prof. univ. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Română de Microbiologie. Potrivit specialistului, trebuie continuate investigațiile epidemiologice cu laboratorul împreună cu specialiștii Autorității Naționale Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
 
Referitor la starea micuților internați la Spitalul Marie Curie, în prezent în unitatea spitalicească sunt internați cinci pacienți, trei dintre ei pe dializă peritoneală și doi fără acest tip de tratament. Aceștia din urmă sunt în stare foarte bună și urmează modalitățile de pregătire pentru a fi externați în următorele zile, potrivit prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, șeful Secției Nefro-Dializă și al Cinicii de Pediatrie din cadrul Spitalului Marie Curie. Toți cinci micuți sunt internați pe Secția de Nefrologie.
 
În ceea ce privește copilul internat în data de 24 februarie 2016 la Spitalul Marie Curie, specialistul a menționat în cadrul conferinței de presă că acesta este internat pe Secția de Terapie Intensivă, cu tratament de dializă peritoneală. Suspiciunea de sindrom hemolitic uremic cu care a fost transferat din Argeș s-a confirmat încă de la internare și s-au impus măsurile necesare în această situație.
Sursa: SanatateaTV