Info SănătateaTV.ro: MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale Dr. Florian Nicula: Sistemul sanitar trebuie sa inteleaga ca trebuie sa mearga catre populatie MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale Dr. Florian Nicula: Sistemul sanitar trebuie sa inteleaga ca trebuie sa mearga catre populatie MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale Dr. Florian Nicula: Sistemul sanitar trebuie sa inteleaga ca trebuie sa mearga catre populatie
Miercuri, 29 iun 2016      21:01
Sezonul de primavara favorizeaza aparitia si accentuarea alergiilor

Sezonul de primavara favorizeaza aparitia si accentuarea alergiilor

09 martie 2016    

Primăvara este unul dintre anotimpurile care favorizează apariția alergiilor și le accentuează pe cele deja existente, potrivit specialiștilor. Alergiile reprezintă răspunsul sistemului imunitar al organismului la substanțe inofensive în mod normal, cum ar fi: polenul, unele alimente, acarienii din praf.

La nivel mondial, aproximativ 20% din populație este afectată de rinita alergică, circa 6% are cel puțin o alergie alimentară, iar aproape 20% prezintă dermatite atopice, la un moment dat, se arată într-un comunicat de presă remis la redacția www.sănătateatv.ro .

Același comunicat arată că la copiii mici prevalența este relativ scăzută, dar crește rapid, atingând un maxim la sfârșitul adolescenței. În ceea ce privește incidența  dermatitei atopice până la 7 ani, aceasta a crescut dramatic în ultimele decenii. Mai mult, 10% până la 20% dintre copiii cu această boală dezvoltă astm.
 
Specialiștii atrag atenția asupra alimentelor care pot provoca alergii, precum laptele de vacă, soia, ouăle, grâul, arahidele, nucile, peștele și crustaceele, dar și asupra alergenelor care sunt conținute și/ sau vehiculate de diverși factori din mediul extern, cum ar fi: factori fizici (căldura sau frigul), factorii chimici (substanțe chimice, medicamente, produse cosmetice, veninuri de animale și insecte, latex etc.) și factorii biologici (bacterii, virusuri, paraziți, toxine microbiene, insecte, polen, fructe, praf, fulgi, păr și scuame de animale, seruri heterologe, etc.)
 
În ceea ce privește simptomele de alergie, acestea variază în complexitate, severitate și manifestare. Simptomele alergice specifice sunt: eczema, rinita alergică, inflamația oculară sau conjunctivita, simptomele gastro-intestinale, urticaria, sindrom de alergie orală, astmul și, în cel mai grav caz, reacţia anafilactică, se mai arată în comunicatul de presă.
 
Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi pe www.comunicatemedicale.ro .
Sursa: SanatateaTV

Societatea Romana de microbiologie