Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      23:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Specialist: 80% dintre persoanele care au dureri de spate pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei si fizioterapiei

Specialist: 80% dintre persoanele care au dureri de spate pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei si fizioterapiei

02 decembrie 2017    
Aproximativ 80% dintre persoanele care suferă de dureri de spate nu au nevoie de operație, fiind posibilă tratarea afecțiunii cu ajutorul kinetoterapiei și fizioterapiei, a spus medicul Ion Aurel Iliescu, neurochirurg, citat într-un comunicat de presă sosit pe adresa redacției SănătateaTV.ro.
 
Potrivit acestuia, durerile de spate sunt mai des întâlnite decât cele de cap și trebuie tratate dacă nu încetează la repaus și după tratamentul medicamentos uzual sau dacă revin la câteva zile sau câteva săptămâni după acest tratament.
El a atras atenția că este foarte important ca oamenii să se prezinte la doctor înainte ca durerile să devină intense, iar situația să se agraveze.
 
„Oamenii trag foarte mult de ei înainte de a ajunge la doctor și vin la tratament foarte târziu, atunci când durerile sunt intense, trenante sau se instalează deficite neurologice, deci când leziunile au devenit grave, când de fapt e o problemă simplă, de educație medicală, să tratezi, în loc să lași lucrurile să se agraveze”, a spus dr. Ion Aurel Iliescu.
 
Potrivit acestuia, odată pusă problema operației, statisticile dau o rată de recidivă de 2-4%.
 
„Când se ajunge la operație, lucrurile nu sunt așa simple. Toate statisticile dau o rată de recidivă de 2-4%, chiar și după intervenția chirurgicală, iar în cazul a 5-8% dintre pacienți durerile pot persista. Nimeni nu poate garanta 100% vindecarea însă, din experiență, când operația chiar se impune, aceasta contribuie la reluarea unei vieți normale, mai ales că majoritatea celor în cauză sunt persoane active și vor să rămână așa”, a mai spus specialistul.
 

În acest context, el a atras atenția că este foarte important ca la o săptămână, cel mult două după intervenția chirurgicală să se înceapă gimnastica de recuperare.  

Sursa: SanatateaTV