Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      09:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Specialist: „La nivelul coloanei vertebrale putem vorbi de o noua patologie generata de telefonul mobil si tableta”

Specialist: „La nivelul coloanei vertebrale putem vorbi de o noua patologie generata de telefonul mobil si tableta”

06 decembrie 2017    
Conf. dr Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și specialist în ortopedie pediatrică, a atras atenția asupra faptului că, în prezent, poziția vicioasă, responsabilă pentru cele mai multe afecțiuni ale spatului la copii, este determinată de utilizarea telefonului mobil și a tabletelor.
 
Într-un interviu acordat SănătateaTV.ro, specialistul a explicat că cele mai frecvente afecțiuni ale spatului la copii sunt generate de pozițiile vicioase care generează contractură musculară.
 
Cele mai frecvente afecţiuni sunt cele generate de poziţiile vicioase, care generează contracture musculară şi care determină apariţia de dureri”, a spus conf. dr. Alexandru Ulici.
 
El a atras atenția că cel mai mare factor de risc pentru apariția pozițiilor vicioase ale spatelui o reprezintă utilizarea în exces a telefoanelor mobile și tabletelor.
 
Ar fi bine să vorbim un pic despre telefonul mobil şi despre tabletă, care în ziua de astăzi, reprezintă cea mai periculoasă cauză de poziţie vicioasă la nivelul coloanei vertebrale. Practic, putem vorbi de o nouă patologie generate de telefonul mobil şi de tabletă, o patologie a coloanei vertebrale”, a explicat conf. dr. Alexandru Ulici.
 
Potrivit acestuia, utilizarea lor determină o poziție nefirească a spatelui, care în cele din urmă poate fi dăunătoare.
 
Majoritatea tabletelor sunt extrem de versatile, ceea ce înseamnă că o să vedeţi foarte uşor un copil de 2 sau 3 ani că se joacă pe o astfel de tabletă fără să aibă mari probleme pentru că ele sunt foarte intuitive, atrag foarte tare, dar în acelaşi timp reprezintă şi “diavolul” din cutie, pentru că determină copilul în permanenţă să stea aplecat asupra obiectului şi la un moment dat părinţii pierd şirul şi nu îşi dau seama câte ore de fapt stă copilul cu acel telefon şi acea tabletă în mână”, a adăugat specialistul.
 

În acest context, conf. dr. Alexandru Ulici a menționat că dintre pacienții care ajung la consult cu dureri de spate, cei mai mulți prezintă contractură musculară generată de o poziție vicioasă, iar de cele mai multe ori, kinetoterapia este suficientă pentru a-i trata.  

Sursa: SanatateaTV