Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      14:16
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Specialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”

Specialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”

28 noiembrie 2017    
Conf. dr. Magda Moroșanu, specialist în diabet și nutriție, susține că o nutriție sănătoasă este compusă atât dintr-o alimentație sănătoasă, dar și din prezența activității fizice.
 
Dacă ne referim la o nutriţie sănătoasă atunci cred că parametrul care ne conduce la starea de sănătate este adaptarea greutăţii corporale la nutriţie, de fapt relaţia dintre greutatea corporală şi nutriţie. O nutriţie sănătoasă este echilibrul dintre alimentaţie şi activitatea fizică”, a explicat conf. dr. Magda Moroșanu.

În opinia sa, elementul cel mai important în indicarea stării de sănătate a unei persoane este greutatea.
 
După părerea mea greutatea corporală normală este parametrul cel mai important care face dovada unei stări de sănătate. Și pentru a avea o greutate normală, în funcţie de înălţime, vârstă, sex atunci este bine să cunoaştem regulile cele mai importante de alimentaţie”, a spus conf. dr. Magda Moroșanu, în cadrul conferinței Sănătate prin Alimentație, care a avut loc în București.
 
Ea a insistat asupra faptului că este foarte important ca oamenii să se asigure că trăiesc sănătos.
 
Sunt fel de fel de diete, fel de fel de studii foarte laborioase şi care aduc dovezi în multe direcţii despre nutriţie, dar eu cred, din practica curentă, că a avea măsură în toate înseamnă a avea grijă de greutatea corporală şi prin aceasta să ne asigurăm că putem trăi sănătos”, a afirmat conf. dr. Magda Moroșanu.
 

Potrivit acesteia, o alimentație sănătoasă înseamnă să consumăm, zilnic, cel puţin trei mese şi două gustări. 

Sursa: SanatateaTV