Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      20:12
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Specialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”

Specialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”

28 noiembrie 2017    
Conf. dr. Magda Moroșanu, specialist în diabet și nutriție, susține că o nutriție sănătoasă este compusă atât dintr-o alimentație sănătoasă, dar și din prezența activității fizice.
 
Dacă ne referim la o nutriţie sănătoasă atunci cred că parametrul care ne conduce la starea de sănătate este adaptarea greutăţii corporale la nutriţie, de fapt relaţia dintre greutatea corporală şi nutriţie. O nutriţie sănătoasă este echilibrul dintre alimentaţie şi activitatea fizică”, a explicat conf. dr. Magda Moroșanu.

În opinia sa, elementul cel mai important în indicarea stării de sănătate a unei persoane este greutatea.
 
După părerea mea greutatea corporală normală este parametrul cel mai important care face dovada unei stări de sănătate. Și pentru a avea o greutate normală, în funcţie de înălţime, vârstă, sex atunci este bine să cunoaştem regulile cele mai importante de alimentaţie”, a spus conf. dr. Magda Moroșanu, în cadrul conferinței Sănătate prin Alimentație, care a avut loc în București.
 
Ea a insistat asupra faptului că este foarte important ca oamenii să se asigure că trăiesc sănătos.
 
Sunt fel de fel de diete, fel de fel de studii foarte laborioase şi care aduc dovezi în multe direcţii despre nutriţie, dar eu cred, din practica curentă, că a avea măsură în toate înseamnă a avea grijă de greutatea corporală şi prin aceasta să ne asigurăm că putem trăi sănătos”, a afirmat conf. dr. Magda Moroșanu.
 

Potrivit acesteia, o alimentație sănătoasă înseamnă să consumăm, zilnic, cel puţin trei mese şi două gustări. 

Sursa: SanatateaTV