Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:49
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Specialisti: Avem mai putin de un sfert din infrastructura necesara pentru radioterapie

Specialisti: Avem mai putin de un sfert din infrastructura necesara pentru radioterapie

04 februarie 2016    
Radioterapia reprezintă unul dintre tratamentele necesare în cancer, iar pentru ca acest tip de tratament să fie cât mai eficient este nevoie de o infrastructură în domeniu completă şi bine pusă la punct. În ceea ce priveşte ţara noastră, specialiştii atrag atenţia asupra unui deficit din acest punct de vedere.
 
„Noi, la ora actuală, avem mai puțin de un sfert din infrastructura necesară pentru radioterapie. Avem undeva la 20-25 de acceleratoare în România și ar trebui să avem undeva la 80-100. Când vorbesc de radioterapie mă refer nu doar la aparate, pentru că aparatele pot fi cumpărate, dar ele trebuie construite în niște puncte speciale, cu niște parametri speciali. Nu e deloc ușor să faci o infrastructură funcțională de radioterapie, care înseamnă probabil 20-30 de centre noi. Durează minim 2-3 ani și, pe lângă asta, e vorba de personal medical care, la ora actuală, reprezintă o problemă foarte mare”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro conf. univ. dr. Șerban Negru, medic oncolog, fondator al Asociației OncoHelp
 
Totodată, specialistul a subliniat şi faptul că în prezent, în toată România, sunt mai puțin de 60 de medici radioterapeuți. Iar asta în contextul în care necesarul ar fi de cel puțin triplul numărului deja existent.
 

“Dacă vorbim de 100 de acceleratoare, vorbim de minim trei medici pe fiecare aparat. Am avea nevoie de 200-300 de radioterapeuți rapid. Iarăși, pentru a forma un radioterapeut înseamnă 4-5 ani de rezidențiat și, de aceea, problema noastră nu poate fi rezolvată de pe o zi pe alta. Rezolvarea trebuie începută, dar trebuie începută cât mai repede”, a explicat conf. univ. dr. Șerban Negru.  

Sursa: SanatateaTV