Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:17
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Specialisti: Dintii inghesuiti sunt primii care se strica

Specialisti: Dintii inghesuiti sunt primii care se strica

13 februarie 2016    

Dinții înghesuiți reprezintă o problemă pentru multe persoane. Iar asta cu atât mai mult cu cât igiena orală nu este întocmai respectată. Astfel, în cele mai multe cazuri, se impune de urgență tratamentul ortodontic, deoarece dinții înghesuiți sunt primii care se strică.

Primul lucru care îi deranjează pe cei care nu pot mesteca normal din cauza poziției dinților și a maxilarelor este partea estetică, dar o consideră o motivație insuficientă pentru a recurge la tratamentul ortodontic. Pentru cei mai mulți dintre pacienți se aplică vorba aceea: ”cine mă place, mă place și așa”. Oamenii nu se gândesc însă că partea estetică este poate cea mai mică dintre probleme. Sunt cazuri în care efectul anomaliilor ortodontice asupra dinților și maxilarelor poate ajunge până la pierderea totală a dinților”, a declarat într-un comunicat de presă dr. Iulia Popescu, specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială.

Potrivit specialistului, în afara problemei estetice, mai există și alte consecințe ale necorectării poziției maxilarelor și dinților. Printre acestea se regăsesc acumularea de tartru, apariția cariilor, probleme ale gingiilor, dureri ale articulației temporo-mandibulare și ale mușchilor masticatori, dificultăți în mestecarea alimentelor, tulburări de vorbire sau parodontoză.

Dinții înghesuiți rețin particule de mâncare ce favorizează depunerea tartrului, apariția cariilor și probleme gingivale. De asemenea, în cazul înghesuirii dinților, distribuirea forțelor în timpul masticației nu se realizează uniform pe toți dinții, unii dintre ei fiind suprasolicitați, iar alții solicitați prea puțin. Toate acestea vor determina în timp instalarea bolii parodontale, caracterizată prin retracții ale gingiei, sângerări gingivale, apariția sensibilității dinților lângă gingie, tocirea dinților, pierderea osoasă graduală însoțită de apariția mobilității dinților și, la un moment dat, de pierderea acestora”, a mai subliniat dr. Iulia Popescu.

Pentru a evita complicațiile, persoanele cu dinții înghesuiți trebuie să se prezinte la specialist chiar din copilărie. Astfel, prima vizită la medicul ortodont ar trebui făcută în jurul vârstei de 7 ani, când medicul poate lua măsuri de prevenție, pentru ca anomaliile dento-maxilare grave să nu se poată instala. În privința adulților, nu există restricții de vârstă când vine vorba de rezolvarea acestui tip de probleme, dar e bine să se mergă la o consultație înainte ca dinții să înceapă să cadă, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Sursa: SanatateaTV