Info SănătateaTV.ro: Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi
Sâmbătă, 28 mai 2016      12:54
Starea celor sapte copii internati cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Marie Curie este mai buna

Starea celor sapte copii internati cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Marie Curie este mai buna

18 februarie 2016    
Starea copiilor internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie din Capitală cu sindrom hemolitic uremic se îmbunătățește pe zi ce trece, dau asigurări specialiștii. Potrivit prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, șeful Secției Nefrologie-Dializă și al Clinicii de Pediatrie din cadrul Spitalului Marie Curie, în unitatea medicală mai sunt internați șapte copii, dintre care trei se află pe Secția de Terapie Intensivă în stare staționară, cu dializă peritoneală. Ceilalți patru sunt pe Secția de Nefrologie, doi fiind pe dializă peritoneală, iar ceilalți doi fără acest tratament și în stare bună.
 
În ceea ce privește posibila externare a celor doi copii care nu necesită dializă peritonealăprof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean a precizat: „Momentul externării este foarte important pentru noi, dar el se leagă de mai multe lucruri. Se leagă de felul în care părinții au înțeles cum să urmărească în continuare această boală în covalescență acasă, se leagă de niște parametri biologici de care noi, desigur, trebuie să ne asigurăm că sunt deja în limite fiziologice constante normale. Se mai leagă de curajul pe care îl au acești părinți de a-și îngriji în continuare copiii acasă. Deci, practic, pentru fiecare dintre acești copii pregătim terenul în sensul existenței unei complianțe între echipa medicală și părinți. Și asta pentru că, așa cum mai spuneam, aceasta este o boală care trebuie urmărită multă vreme de acum încolo. Pentru unii dintre ei un an, poate mai mult, pentru că ceea ce interesează este evoluția funcției renale.”
 
Cât despre copiii externați, ei sunt așteptați în aceste zile la control astfel încât medicii să se asigure că starea lor este bună, că s-au acomodat la domiciliu și că alimentația lor este cea recomandată. Specialistul a mai precizat că micuții care au fost externați nu au tratamente la domiciliu, dar trebuie să respecte niște regimuri alimentare. Acestea nu sunt diferite de ale unui pacient cu o altă boală digestivă, însă trebuie să se țină cont de complicațiile pe care micuții le-au avut. Astfel, regimul alimentar este personalizat pentru fiecare copil.
 
Sursa: SanatateaTV