Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      13:30
Statistici: 5,2% dintre romani au cancer, iar 36,9% cred ca aceasta boala nu poate fi vindecata din cauza lipsei tratamentului

Statistici: 5,2% dintre romani au cancer, iar 36,9% cred ca aceasta boala nu poate fi vindecata din cauza lipsei tratamentului

03 iulie 2017    

 Cancerul şi implicaţiile sale, dar şi accesul la tratament al persoanelor diagnosticate cu cancer au fost subiecte intens dezbătute în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Conferinţei Naţionale a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), desfăşurate în perioada 29 iunie-2 iulie 2017, la Poiana Braşov. Cu acest prilej au fost prezentate şi câteva date statistice legate de cancer, boala întâlnindu-se la 5,2% dintre români, şi de percepţia afecţiunilor oncologice de către populaţie.

 
Principala temere legată de cancer este aceea că boala nu poate fi vindecată din cauza lipsei tratamentului (tratament ineficient sau tratament indisponibil), 36,9% dintre români crezând acest lucru, se arată într-un comunicat de presă al FABC. De asemenea, 21,1 % dintre români au o rudă de gradul I cu cancer, iar 45% spun că un diagnostic de cancer duce întotdeauna la deces. În ceea ce priveşte tipul sistemului de sănătate în care preferă să fie îngrijit, dar şi al tratamentului, 65% dintre români au încredere multă şi foarte multă în spitalele private şi doar 35% au încredere în cele de stat, în timp ce 75% din populaţie consideră că durează prea mult până când un medicament nou descoperit apare pe piaţa din România. De altfel, doar 1,6% dintre români ştiu câte medicamente noi pentru cancer au fost aprobate în UE în anul 2016.
 
Mai mult, românii doresc o mai multă implicare a statului în ceea ce priveşte asigurarea unui tratament corespunzător pentru bolnavii de cancer, 68% exprimând această opinie, se mai arată în comunicatul de presă al FABC.
 
Legat de studiile clinice, 42,2% din pacienţi sunt de acord să participe la un studiu clinic cu un medicament nou împotriva cancerului.
 
“Unul dintre principalele subiecte discutate la Conferinţa noastră a fost accesul la tratamentele inovatoare. Întârzierea accesului la terapiile noi, care prelungesc viaţa pacienţilor, îmbunătăţesc calitatea vieţii acestora şi le oferă speraţă, este un motiv de îngrijorare. Un exemplu este cancerul pulmonar, pentru care negocierile de încheiere a unor noi contracte cost-volum întârzie să înceapă. Pacienţii cu cancer pulmonar aşteaptă să poată beneficia de terapia imuno-oncologică. Până când pot aştepta?”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele FABC.
 
Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi pe www.comunicatemedicale.ro
 
Sursa: SanatateaTV