Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:53
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Studiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi

Studiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi

16 octombrie 2017    

Peste 55% dintre adulții din România au probleme cu greutatea, se arată într-un studiu efectuat, anul acesta, la cererea unui Centru de chirurgie bariatrică din România. Procentul este în creștere cu 5% față de o cercetare realizată în urmă cu patru ani.

 

 „Obezitatea este o boală deja larg răspândită la nivel mondial, specifică secolului actual.  Datele studiului efectuat ne arată ce obiceiuri defectuoase atrag cu sine kilograme în plus pentru români, de la un an la altul.”, explică prof. dr. Cătălin Copăescu, fondatorul chirurgiei obezităţii laparoscopice în România, în comunicatul de presă.
 
Potrivit studiului, 36,7% dintre români consideră că au „doar câteva kilograme nedorite” şi doar aproximativ 8% dintre respondenţi declară că „se confruntă cu probleme serioase de greutate”. Când vine vorba însă de calcularea Indicelui de Masă Corporală, studiul arată că de fapt mai bine de 20% dintre români sunt deja trecuţi de pragul obezităţii (IMC > 30).
 
Subestimarea problemelor de greutate, prin raportarea la Indicele de Masă Corporală, indică o perspectivă duală asupra modului în care românii îşi percep problemele de greutate. Obezitatea este o boală cronică, cu implicaţii severe asupra calităţii vieţii, ca atare este nevoie să fim conştienţi de existenţa ei pentru a o putea trata în consecinţă, pe termen lung”,  atrage atenția prof. dr. Cătălin Copăescu.
 
Specialiștii atrag atenția că problemele de greutate au sporit numărul persoanelor care suferă de boli asociate obezității. Potrivit datelor, 30,4% dintre românii cu greutate au diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială sau dureri articulare. 
Sursa: SanatateaTV