Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:49
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier

Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier

18 octombrie 2017    
160 de oameni de știință din 27 de instituții din lumea întreagă au examinat felul în care schizofrenia afectează materia albă din creier, substanța care ne ajută să învățăm și să reținem lucruri noi.
 
În urma cercetării, specialiștii au descoperit că întregul sistem de comunicare al creierului este perturbat de schizofrenie. Descoperirea răstoarnă toate teoriile emise până în prezent referitoare la această afecțiune, potrivit cărora, boala afectează doar anumite părți ale creierului, adică acelea care reglează personalitatea, capacitatea decizională și percepția auditivă.
 
Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că schizofrenia poate fi „o tulburare a conectivității structurale globale a creierului”.
 
Cu toate acestea, chiar și studiul în cauză arată că boala are un impact mai mare asupra a două regiuni ale creierului, cea care asigură comunicarea între emisferele cerebrale și cea care are un rol cheie în procesarea informațiilor.
 
Studiul a fost publicat în revista Molecular Psychology. Specialiștii susțin că acesta este cel mai mare studiu în domeniu întreprins vreodată.
 

Pentru realizarea sa, oamenii de știință au comparat datele a aproape două mii de oameni care suferă de schizofrenie, cu cele a peste 2300 de persoane sănătoase. Informațiile au fost culese din alte 29 de studii efectuate deja în acest domeniu.  

Sursa: SanatateaTV