Info SănătateaTV.ro: Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare
Miercuri, 22 nov 2017      12:53
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Top 3 beneficii ale ceaiului verde in lupta cu cancerul

Top 3 beneficii ale ceaiului verde in lupta cu cancerul

21 octombrie 2017    
Două treimi din populația planetei consumă zilnic ceai verde, iar antioxidanții din el previn apariția celulelor canceroase și încetinesc sau opresc diviziunea lor, spune un cercetător român, dr. Horațiu Albu.
 
Aşa cum probabil ştiţi deja, multe dintre beneficiile aduse sănătăţii de către ceaiului verde au făcut ca această băutură să devină tot mai populară în lumea occidentală a ultimelor decenii. Antioxidanţii ceaiului verde şi în mod specific EGCg (Epigalocatequin-3gallate-ul) sunt recunoscuţi pentru proprietăţile lor atât în prevenirea apariţiei celulelor canceroase cât şi încetinirea sau oprirea diviziunii lor. Ba chiar, în unele situaţii EGCg-ul poate produce şi un efect prooxidativ care aduce distrugerea acestora”, spune dr. Horațiu Albu.
 
Acesta a explicat care sunt principalele beneficii ale consumului de ceai verde, în lupta cu cancerul:
 
1. Ceaiul verde: un bun şi polivalent antioxidant
Potrivit unui comunicat de presă primit pe adresa redacției Sănătatea TV, frunzele de ceai verde conţin aşa-numiţii compuşi bioactivi, inclusiv antioxidanţii, care acţionează asupra organismului.
Potrivit studiilor, citate în document,  în urma unor teste de laborator, EGCg şi alţi antioxidanţi ai ceaiului verde s-au dovedit toxici pentru celulele canceroase, de aceea experţii în domeniul sănătăţii sunt optimişti în privinţa utilizării lor în terapiile împotriva cancerului.
 
2. EGCg opreşte creşterea celulelor canceroase
Potrivit comunicatului de presă, există tot mai multe dovezi care sugerează proprietăţile chimiopreventive ale ceaiului verde. Cea mai mare parte a acestor proprietăţi par a fi mediate de EGCg, acesta contribuind la oprirea creşterii mai multor tipuri de celule tumorale. 
 
3. EGCg ucide celulele canceroase

Potrivit documentului, în urma unor cercetări ample, s-a demonstrat că EGCg ucide mai multe tipuri de celule canceroase, prin declanşarea activităţii aşa-numitelor proteine „pro-mortale”. Între acestea se numără celulele canceroase care se formează în zona capului şi gâtului, a sânilor, plămânilor sau prostatei.  

Sursa: SanatateaTV