Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:17
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
UNOPA a lansat un proiect pentru respectarea dreptului la viata si la sanatate ale persoanelor seropozitive din Romania

UNOPA a lansat un proiect pentru respectarea dreptului la viata si la sanatate ale persoanelor seropozitive din Romania

05 martie 2016    
Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a lansat proiectul „Prin ochii mei” destinat respectării dreptului la viață și la sănătate ale persoanelor seropozitive din România, potrivit unui comunicat de presă al organizației.
 
Proiectul are ca activitate principală evaluarea accesului la tratament pentru persoanele seropozitive din România, precum și realizarea demersurilor pentru ca tratamentul să fie continuu, să se prevină întreruperile de tratament antiretroviralUNOPA atrage atenția că în ultimii ani au fost multe întreruperi ale tratamentului. Anul 2016 a început cu probleme pentru pacienții seropozitivi din Constanța, care au raportat probleme în aprovizionarea spitalelor cu tratamentul necesar acestor pacienți cronici, probleme legate de preţurile medicamentelor din România, exportul paralel, dar și introducerea achiziției centralizate.
 
„Am scris acest proiect pentru a ne fi un ajutor important în lupta noastră de zi de zi pentru ca pacienţii care trăiesc cu HIV în România să fie bine îngrijiţi şi să aibă acces continuu la medicamentele necesare. Cu ajutorul proiectului vom realiza un raport al situaţiei tratamentului antiretroviral în România ultimilor ani, vom trage concluzii şi vom merge la autorităţi cu propuneri concrete de eficientizare şi îmbunătăţire a sistemului de îngrijiri şi tratament pentru persoanele seropozitive”, a declarat Iulian Petre, Director Executiv UNOPA.
 
Acest Proiect dorește să realizeze o informare a persoanelor seropozitive prin Conferinţe de presă „Persoana seropozitivă, o prioritate locală” localizate în judeţe în care nu există asociaţii de pacienți, să asigure un sprijin real prin constituirea a două asociaţii de persoane seropozitive. În plus, UNOPA dorește și informarea populației generale cu privire la drepturile persoanelor seropozitive. 
Sursa: SanatateaTV