Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:51
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Vaccinul anti HPV ar putea fi reintrodus in programul de imunizare, dar optional

Vaccinul anti HPV ar putea fi reintrodus in programul de imunizare, dar optional

28 ianuarie 2016    
Vaccinul împotriva virusului HPV, cel care poate duce la apariția cancerului de col uterin, ar putea fi reintrodus în schema de imunizare, însă va fi opțional. Asta, dupa ce campania de vaccinare anti HPV din 2008 a fost un eșec, puțin peste 2 procente dintre fetele care ar fi putut să beneficieze de vaccin fiind imunizate.
 
„Noi atunci în 2008 n-am reușit să vaccinăm decât 2,3% din totalul fetelor care erau catagrafiate, iar un procent mediu la nivel European, acolo unde de ani de zile acest program funcționează e undeva între 50 și 60%. 01.42 Deci trebuie să facem cumva, încât, pe de-o parte să asigurăm vaccinul și pe de altă parte să existe convingerea populației că acest vaccin este util pentru copii”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, în cadrul unei conferințe de lansare a unui proiect de informare, la nivelul Capitalei, despre rolul și importanța vaccinării.
 
În total, ulterior campaniei, din 2008 până acum, aproximativ 150.000 de fete au fost vaccinate a mai spus profesorul Rafila.
 
Vârsta optimă pentru vaccinare anti HPV este la fetițele cu între 9 și 14 ani.
 
„Vaccinul se administrează între vârsta de 9 și 13 ani, cu două doze, una acum și una la un interval de șase luni, iar peste vârsta de 13-14 ani administrarea se face cu trei doze. Studiile au arătat că vaccinul se poate administra până la vârsta de 45 de ani, dar această decizie trebuie luată strict la nivel individual”, a explicat conf. dr. Daniela Pițigoi, în cadrul aceleiași conferințe.
 
Importanța vaccinării împotriva virusului HPV a fost subliniată și de către dr. Valeria Herdea, președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie: „V-aș ruga să rețineți foarte clar: la șase minute o femeie moare și moare de această boală (...) Este nevoie de o schimbare de paradigmă și de conștientizare și de implicare a întregii populații”.
 
În România, cancerul de col uterin este responsabil de circa 2.000 de decese anual, potrivit celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (Cancer Country Profile 2014), în timp ce incidența cancerului de col uterin este dublă.
 
Până la 80% dintre cazurile de cancer de col uterin ar putea fi prevenite prin organizarea unor programe eficiente de screening. Pe lângă aceasta, vaccinarea împotriva HPV este extrem de eficientă dacă este efectuată în perioada adolescenţei şi poate reduce rata dezvoltării cancerului de col uterin pe viitor , atrage atenția Asociația Europeană a Cancerului Cervical (ECCA), în contextul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin – 24 – 30 ianuarie 2016. 
Sursa: SanatateaTV