Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      06:35
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie

Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie

21 septembrie 2017    

Ziua Internaţională Alzheimer este marcată în fiecare an în data de 21 septembrie, prilej cu care organizaţiile pacienţilor cu afecţiuni neurodegenerative dar şi asociaţii şi societăţi medicale de profil din întreaga lume trag un semnal de alarmă cu privire la conştientizarea maladiei Alzheimer şi reducerea stigmei asociate.

 
Alzheimer este cea mai comună formă de demenţă, reprezentând 50-60% din totalul cazurilor de demenţă, şi este caracterizată prin deteriorarea progresivă a funcţiilor creierului.
 
În acest context, specialiştii atrag atenţia că diagnosticarea precoce este esenţială în prelungirea vieţii acestor pacienţi.  
 
Statisticile au relevat că la nivel mondial există peste 46 milioane de persoane care trăiesc cu demență şi că numărul acestora va creşte la 131 de milioane până în 2050, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN România).
 
În ceea ce priveşte ţara noastră, APAN România menţionează că maladia Alzheimer afectează aproximativ 270-300.000 de români, cu o rată a diagnosticării ce se situează între 10-15%.
 
Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi pe www.comunicatemedicale.ro.
Sursa: SanatateaTV