Info SănătateaTV.ro: MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale Dr. Florian Nicula: Sistemul sanitar trebuie sa inteleaga ca trebuie sa mearga catre populatie MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale Dr. Florian Nicula: Sistemul sanitar trebuie sa inteleaga ca trebuie sa mearga catre populatie MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale Dr. Florian Nicula: Sistemul sanitar trebuie sa inteleaga ca trebuie sa mearga catre populatie
Miercuri, 29 iun 2016      22:52
Ziua Mondiala a Auzului este marcata in fiecare an pe 3 Martie

Ziua Mondiala a Auzului este marcata in fiecare an pe 3 Martie

03 martie 2016    

Ziua Mondială a Auzului este marcată în fiecare an, la nivel mondial, în data de 3 martie.  În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pune accentul pe pierderea auzului la copii. Cu acest prilej se desfășoară și campania „Acționăm acum, iată cum!”.

 
Potrivit Raportului OMS intitulat „Pierderea auzului în copilărie: Acționăm acum, iată cum!",  în toată lumea trăiesc aproximativ 32 de milioane de copii cu deficit de auz. De altfel, OMS atenționează că 60% din cazurile de deficit de auz pot fi prevenite. O măsură în acest sens o reprezintă vaccinarea copiilor împotriva afecțiunilor infecțioase.
 
Pierderea auzului în copilărie poate fi pusă pe seama mai multor factori. Astfel, se estimează că 40% din cazurile de pierdere a auzului pot fi atribuite unor cauze genetice și 31% infecțiilor, cum ar fi pojarul, oreionul, rubeola sau meningita. De asemenea, 17% din cazurile pediatrice de pierdere de auz pot fi cauzate de complicațiile de la naștere, inclusiv prematuritatea, greutatea mică la naștere sau icterului neonatal.
 
În acest context, OMS dorește sensibilizarea opiniei publice și conștientizarea populației cu privire la problematica pierderii auzului din copilărie în vederea reducerii numărului cazurilor, dar și a stigmatului asociat patologiei.
 
Sursa: SanatateaTV

Societatea Romana de microbiologie