Info SănătateaTV.ro: Prof. univ. dr. Lucian Miron: Cancerul mamar triplu test negativ are factori de risc diferiti fata de cancerul mamar clasic Studiu: Sarcina creste riscul de accident vascular cerebral in randul femeilor tinere, insa nu si in cazul celor mai in varsta Prof. univ. dr. Lucian Miron: Cancerul mamar triplu test negativ are factori de risc diferiti fata de cancerul mamar clasic Studiu: Sarcina creste riscul de accident vascular cerebral in randul femeilor tinere, insa nu si in cazul celor mai in varsta Prof. univ. dr. Lucian Miron: Cancerul mamar triplu test negativ are factori de risc diferiti fata de cancerul mamar clasic Studiu: Sarcina creste riscul de accident vascular cerebral in randul femeilor tinere, insa nu si in cazul celor mai in varsta
Miercuri, 26 oct 2016      12:22
Ziua Mondiala a Auzului este marcata in fiecare an pe 3 Martie

Ziua Mondiala a Auzului este marcata in fiecare an pe 3 Martie

03 martie 2016    

Ziua Mondială a Auzului este marcată în fiecare an, la nivel mondial, în data de 3 martie.  În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pune accentul pe pierderea auzului la copii. Cu acest prilej se desfășoară și campania „Acționăm acum, iată cum!”.

 
Potrivit Raportului OMS intitulat „Pierderea auzului în copilărie: Acționăm acum, iată cum!",  în toată lumea trăiesc aproximativ 32 de milioane de copii cu deficit de auz. De altfel, OMS atenționează că 60% din cazurile de deficit de auz pot fi prevenite. O măsură în acest sens o reprezintă vaccinarea copiilor împotriva afecțiunilor infecțioase.
 
Pierderea auzului în copilărie poate fi pusă pe seama mai multor factori. Astfel, se estimează că 40% din cazurile de pierdere a auzului pot fi atribuite unor cauze genetice și 31% infecțiilor, cum ar fi pojarul, oreionul, rubeola sau meningita. De asemenea, 17% din cazurile pediatrice de pierdere de auz pot fi cauzate de complicațiile de la naștere, inclusiv prematuritatea, greutatea mică la naștere sau icterului neonatal.
 
În acest context, OMS dorește sensibilizarea opiniei publice și conștientizarea populației cu privire la problematica pierderii auzului din copilărie în vederea reducerii numărului cazurilor, dar și a stigmatului asociat patologiei.
 
Sursa: SanatateaTV

Conferinta medicilor pneumologi rezidenti