Info SănătateaTV.ro: Luminita Hayes: CE a crescut la 65% procentul de acoperire a pachetului de tigari cu imagini cu impact puternic Ziua Mondiala fara Tutun aduce noi recomandari pentru sanatatea publica Corpul de Control al ministrului Sanatatii efectueaza controale la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures Romania a primit doua dintre cele patru premii ale OMS, acordate in Regiunea Europeana, pentru lupta impotriva fumatului Luminita Hayes: CE a crescut la 65% procentul de acoperire a pachetului de tigari cu imagini cu impact puternic Ziua Mondiala fara Tutun aduce noi recomandari pentru sanatatea publica Corpul de Control al ministrului Sanatatii efectueaza controale la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures Romania a primit doua dintre cele patru premii ale OMS, acordate in Regiunea Europeana, pentru lupta impotriva fumatului Luminita Hayes: CE a crescut la 65% procentul de acoperire a pachetului de tigari cu imagini cu impact puternic Ziua Mondiala fara Tutun aduce noi recomandari pentru sanatatea publica Corpul de Control al ministrului Sanatatii efectueaza controale la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures Romania a primit doua dintre cele patru premii ale OMS, acordate in Regiunea Europeana, pentru lupta impotriva fumatului
Marţi, 31 mai 2016      17:10
Ziua Mondiala a Auzului este marcata in fiecare an pe 3 Martie

Ziua Mondiala a Auzului este marcata in fiecare an pe 3 Martie

03 martie 2016    

Ziua Mondială a Auzului este marcată în fiecare an, la nivel mondial, în data de 3 martie.  În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pune accentul pe pierderea auzului la copii. Cu acest prilej se desfășoară și campania „Acționăm acum, iată cum!”.

 
Potrivit Raportului OMS intitulat „Pierderea auzului în copilărie: Acționăm acum, iată cum!",  în toată lumea trăiesc aproximativ 32 de milioane de copii cu deficit de auz. De altfel, OMS atenționează că 60% din cazurile de deficit de auz pot fi prevenite. O măsură în acest sens o reprezintă vaccinarea copiilor împotriva afecțiunilor infecțioase.
 
Pierderea auzului în copilărie poate fi pusă pe seama mai multor factori. Astfel, se estimează că 40% din cazurile de pierdere a auzului pot fi atribuite unor cauze genetice și 31% infecțiilor, cum ar fi pojarul, oreionul, rubeola sau meningita. De asemenea, 17% din cazurile pediatrice de pierdere de auz pot fi cauzate de complicațiile de la naștere, inclusiv prematuritatea, greutatea mică la naștere sau icterului neonatal.
 
În acest context, OMS dorește sensibilizarea opiniei publice și conștientizarea populației cu privire la problematica pierderii auzului din copilărie în vederea reducerii numărului cazurilor, dar și a stigmatului asociat patologiei.
 
Sursa: SanatateaTV