Info SănătateaTV.ro: Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale
Luni, 11 dec 2017      22:58
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ziua Mondiala a Sanatatii Orale: 9 din 10 romani cu varsta peste 25 de ani prezinta probleme stomatologice deja ireversibile

Ziua Mondiala a Sanatatii Orale: 9 din 10 romani cu varsta peste 25 de ani prezinta probleme stomatologice deja ireversibile

20 martie 2016    
Ziua Mondială a Sănătăţii Orale, marcată începând cu anul 2007 pe data 20 martie de către Organizația Mondială a Sănătății, aduce în prim-plan probleme de natură stomatologică în special caria dentară și boala parodontală, pentru a crește gradul de conștientizare asupra importanței sănătății orale.
 
În acest context, datele unui studiu realizat de un lanț de clinici private de stomatologice relevă că printr-o igienă dentară precară şi lipsa unui program naţional de profilaxie în domeniul sănătăţii orale, românii încep să îşi piardă dinţii înainte de a împlini 20 de ani. După această vârstă, peste jumătate dintre români au cel puţin un dinte lipsă.
 
„Primul vinovat, dacă putem numi aşa, este lipsa prevenţiei. Oamenii ajung târziu şi foarte târziu în cabinetul medicului stomatolog, iar rezolvarea problemelor, acolo unde este posibilă, este costisitoare şi de lungă durată. Cel mai grav este că avem tot mai multe infecţii generalizate la tineri, de 30, 40 de ani, greu de imaginat într-o ţară în care există peste 12 mii de cabinete stomatologice private”, explică dr. Ionuţ Leahu, medic stomatolog, cu competenţe în implantologie, potrivit unui comunicat de presă.
 
9 din 10 pacienţi cu vârsta peste 25 de ani prezintă probleme stomatologice deja ireversibile, care implică o pierdere masivă şi rapidă a danturii. Mai exact, 33% dintre români şi-au pierdut deja 3 dinţi până la 40 de ani, iar 1 din 20 are nevoie de implanturi dentare fie pe o arcadă, fie integral, pentru că dinţii din zonele respective sunt fie irecuperabili fie absenţi, mai relevă studiul.
 
„Ajung la mine pacienți cu boală parodontală în stadii avansate, cu infecții cronice netratate, cu chisturi.  Cei mai mulți au nevoie de înlocuirea întregii danturi cu implanturi dentare. Am avut un caz de implant dentar la cineva în vârstă de 28 de ani. Pacienții îmi povestesc că nu au avut până atunci dureri dentare și nu au fost la dentist. La primul control, observ că toți dinții se mișcă și nu mai pot recupera nimic”, a mai spus specialistul.

    

Sursa: SanatateaTV