Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului, marcata in Bucuresti prin conferinta-dezbatere OncoForum

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului, marcata in Bucuresti prin conferinta-dezbatere OncoForum

04 februarie 2016    
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului a fost marcată în 2016 București și alte trei orașe din România - Iași, Cluj și Timișoara - printr-o serie de conferințe-dezbatere cu titlul „Pacient informat și responsabil: Noi putem... să ne implicăm. Eu pot... să mă informez”.
 
Evenimentele fac parte dintr-un proiect mai amplu și își propun să crească gradul de conștientizare asupra problematicii cancerului în țara noastră, punând în evidență necesitatea diagnosticului molecular, a screening-ului, precum și a accesului pacienților la tratamente inovatoare.
 
Cancerul reprezintă a doua cauză de mortalitate, conform datelor Ministerului Sănătății, constituind astfel o problemă reală de sănătate publică. Cifrele din 2014 la nivelul României arată că dintr-un total de 254.000 de decese, cancerele au provocat aproximativ 30.100 de decese în rândul bărbaților și 20.200 de decese la populația feminină.
 
 „Cancerul afectează o populație însemnată a globului și produce peste 8 milioane de decese pe an. De aceea, pentru a reuși reducerea impactului major pe care cancerul îl are la nivel social este nevoie de creșterea conștientizării populației asupra acestei boli, a educaţiei populației cu privire la prevenția cancerului, a importanței screeningului și a depistării precoce a cancerului, precum și determinarea autorităților, dar și a fiecărui individ în parte să acționeze pentru eliminarea unor decese care pot fi prevenite. Acestea sunt și direcțiile pentru care militează și UICC (Uniunea Internațională de Control al Cancerului). Tocmai de aceea anul acesta sloganul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului este „Noi putem. Eu pot”, pentru a arăta că fiecare colectiv sau individ poate avea o inițiativă și poate acționa pentru micșorarea „poverii” pe care o reprezintă cancerul”, a declarat dr. Alexandru Grigorescu, Președinte executiv al Societății Naționale de Oncologie Medicală din România.
 
Peste 70% dintre cancerele pulmonare sunt diagnosticate în stadii avansate, în timp ce 20% dintre cancerele mamare sunt depistate în stadiile II sau III, potrivit www.gfk.com. Aceeași situație este și în cazul cancerelor de ovar, doar 15%dintre acestea fiind diagnosticate în faze incipiente, conform www.ovariancancerday.org, ceea ce explică evoluția nefavorabilă și mortalitatea crescută.
 
Un diagnostic precoce poate fi determinant în lupta împotriva cancerului din punct de vedere al impactului pe care boala îl are atât asupra pacienților, cât și la nivel social.
 
În acest context, screening-ul reprezintă un instrument de bază în depistarea cancerului în stadii incipiente și, coroborat cu progresele în Oncologie, traduse prin diagnosticare moleculară și tratament inovator, poate conduce la creșterea ratei de supraviețuire a pacienților cu cancer, precum și la îmbunătăţirea calității vieții acestora, au explicat specialiștii prezenți la conferințe desfășurată la București.
 
 
 
 
 
Sursa: SanatateaTV