Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      20:17
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Screening-ul auditiv: ce inseamna si de ce este important ca nou-nascutii sa faca aceasta testare

11 ianuarie 2018    
Screening-ul auditiv este deosebit de important în diagnosticarea eventualelor probleme de auz ale bebelușilor. Cea mai gravă dintre acestea este hipoacuzia, care, nedepistată la timp împiedică dezvoltarea normală a copiilor.
 
În România 1 până la 3 copii din o mie suferă de această afecțiune. De aceea, medicii insistă asupra necesității efectuării screening-ului auditiv la naștere și asupra importanței ca o asemenea deficiență de auz să fie descoperită din timp.
 

Potrivit specialiștilor, dacă nu se intervine în primii doi ani de viață, în cazul copiilor cu probleme de auz, recuperarea este mult mai dificilă și apare întârzierea în dezvoltarea limbajului, iar dacă intervenția se face după vârsta de șapte ani, rezultatele sunt aproape nule, întrucât, în timp, creierul își pierde capacitatea de a înțelege informația primită de la ureche și își dezvoltă alte sisteme de procesare.