Info SănătateaTV.ro: Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani
Sâmbătă, 21 oct 2017      06:01
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Biologia moleculara aduce noi posibilitati de identificare a mutatiilor in cancerul bronhopulmonar

03 octombrie 2017    

Cancerul bronhopulmonar înregistrează cea mai mare incidență dintre toate formele de cancer, fiind în același timp principala cauză de mortalitate prin cancer la nivel global. Independent de țară sau de sistemul medical, cancerul bronhopulmonar este depistat la ora actuală în stadii avansate, respectiv în stadiile trei și patru.

 

Totodată, în ceea ce privește această afecțiune nu există un screening standardizat care să fie eficient, așa cum se întâmplă în alte forme de cancer.

 

Biologia moleculară, însă vine cu noutăți și progrese în acest sens, în prezent existând așa-numitele biopsii lichide, prin care pot fi depistate în plasmă anumite mutații prezente în cancer. Astfel, specialiștii sunt de părere că în viitorul apropiat cancerul bronhopulmonar va putea fi depistat precoce.