Info SănătateaTV.ro: La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016
Joi, 22 feb 2018      20:37
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Cancerul ovarian poate fi depistat din timp cu ajutorul controalelor periodice

08 mai 2017    

Cancerul ovarian, deşi este unul dintre cele mai grave tipuri de cancer, cu cea mai mică rată de supraviețuire dintre toate tipurile de cancer feminin, poate fi depistat din timp dacă femeile s-ar prezenta periodic pentru controalele ginecologice. Un diagnostic precoce înseamnă şanse mai mari de vindecare, potrivit specialiştilor.

 

Din păcate, însă, cancerul ovarian este depistat în stadia tardive, când nu se mai poate face foarte multe lucruri. În contextul Zilei Internaționale de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian, marcate în fiecare an în data de 8 mai, România s-a înscris în Coaliția Internațională de Luptă Împotriva acestei afecțiuni. În 2017 numele campaniei de informare este Vocea Ta se aude iar scopul este convingerea femeilor să se prezinte la medic pentru consulații periodice, aceasta fiind principala metodă prin care cancerul ovarian poate fi depistat la timp.