Info SănătateaTV.ro: Directorul Regional pentru Europa al OMS: Vaccinarea inseamna siguranta, protectie si imunitate pentru copil Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Directorul Regional pentru Europa al OMS: Vaccinarea inseamna siguranta, protectie si imunitate pentru copil Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Directorul Regional pentru Europa al OMS: Vaccinarea inseamna siguranta, protectie si imunitate pentru copil Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa
Duminică, 30 apr 2017      02:11

Conferinta Nationala RoVaccin 2017

28 martie 2017    
Cea de-a V-a Conferință Națională Actualităţi în Vaccinologie - RoVaccin 2017 a adus în prim plan situația îngrijorătoare a ratei scăzute de vaccinare din România, pentru care este nevoie de strategii și soluții. Creșterea acoperirii vaccinale și eliminarea riscurilor bolilor transmisibile sunt principalele obiective urmărite de specialiștii prezenți la Conferința RoVaccin 2017. Manifestarea a reunit profesioniști din domenii precum: microbiologie, epidemiologie, medicină de familie, boli infecțioase.
 
Cea mai importantă temă abordată în cadrul conferinței, Vaccinarea - urgență de sănătate publică, a supus discuției idei precum importanța vaccinării în contextul național și european actual și impactul fenomenului de scădere a acoperirii vaccinale asupra sănătății publice din România. Principalele cauze ale acestui fenomen sunt neprezentarea părinților la medicul de familie, lipsa unor vaccinuri și refuzul vaccinării. La nivel mondial, imunizarea corectă previne anual între 2 și 3 milioane de decese, conform Organizației Mondiale a Sănătății.