Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      06:37
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dorica Dan, Asociatia Romana de Cancere Rare: „Analizele de rutina pot sa ajute la depistarea leucemiei mieloide cronice”

18 septembrie 2017    

Deşi nu există un Registru Naţional al pacienţilor cu leucemie mieloidă cronică, o formă de rară de cancer, estimările Asociatiei Române de Cancere Rare arată că în România sunt aproximativ 1500 de pacienţi, care se află în tratament, prin programul naţional de sănătate. Statisticile arată că simptomele se manifestă la doar 30% din cazuri, fapt care necesită o abordare mult mai atentă atunci când vine vorba de investigaţiile de rutină, boala putând fi descoperită întâmplător.

Dacă sunt diagnosticati din timp şi trataţi eficient, pacienţii cu leucemie mieloida cronică pot avea o viaţă normală şi lungă, însă au nevoie de sprijinul societăţii pentru reintegrarea lor în comunitate după remisie.