Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      14:26
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Cristian Grasu: In acest moment, la Ministerul Sanatatii sunt cereri de pret pentru produse din gama imunoglobulinelor

16 februarie 2018    

În România, criza imunoglobulinei persistă din anul 2017, fiind una dintre principalele probleme de sănătate din România. Problema a fost dezbătută pe larg în cadrul Workshop-ului „De la suferinţă la soluţii: Criza imunoglobulinei”, desfăşurat astăzi la Bucureşti. Cu acest prilej, dr. Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că există discuţii cu privire la  achiziționarea unei cantități de imunoglobulină cât mai apropiată de nevoile din țara noastră.

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a mai adăugat că necesarul annual de imunoglobulină, la nivel de ţară, ar fi de 130 kg. În prezent, prin intermediul contractului existent cantitatea este sub jumătate. Totodată dr Cristian Grasu a menţionat că se va diversifica şi forma de administrare, adică va exista şi imunoglobulină care se administrează subcutanat.
 
Workshop-ul „De la suferinţă la soluţii: Criza imunoglobulinei” este organizat de agenția de monitorizare media Media Kompass, specializată pe domeniul medical-farmaceutic.