Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      01:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Stefan Curescu: Am ajuns la un progres fenomenal: o proba de sange spune ce tip de cancer e si ce vulnerabilitate reprezinta

08 februarie 2017    
Inovațiile în domeniul oncologiei duc la o schimbare de paradigmă în managementul cancerului, care devine o boală cronică, spun specialiștii. Dacă în trecut, afecțiunea era privită ca o boală unitară și tratată ca atare, progresele înregistrate în domeniul oncologiei permit abordări individualizate ale bolii, care oferă mai multe speranțe pacienților, atât din perspectiva prognosticul, cât și a calității vieții.
 
Unul dintre domeniile în care rezultatele progreselor realizate în oncologie sunt vizibile este cancerul bronhopulmonar, mai precis adenocarcinomul. Stadializarea afecțiunii și identificarea mutației genetice care stă la baza ei joaca un rol extrem de important in îngrijirea eficientă pacienților.
 
Avântul tehnologic se vede și pe partea de chirurgie oncologică, care dispune de instrumente și tehnici tot mai avansate, ce au un impact pozitiv asupra calității vieții pacienților.
 

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinţei de presă tip dezbatere „Inovatie pentru Viată”. Evenimentul face parte dintr-un proiect care s-a derulat la nivel național în Bucureşti, Cluj Napoca, Iași și Timişoara, în contextul Zilei Mondiale de Luptă impotriva Cancerului, marcate anual la nivel mondial în data de 4 februarie.