Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      06:31
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Invatamantul superior medical modern, cheia pentru un sistem de sanatate performant

29 noiembrie 2016    

Cea de-a șaptea ediție a Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Decanilor Facultăților de Medicină din România a adus în discuție principalele provocări în dezvoltarea sistemului de învățământ superior din medicina românească, în vederea stabilirii unor concluzii și hotărâri cu impact real în structura și funcționarea acestuia. Întâlnirea a fost găzduită de Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

 

În cadrul conferinței au fost dezbătute teme precum: relaţia dintre Facultatea de Medicină şi spitalul clinic, noile standarde de calitate ale Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior pentru Facultăţile de Medicină, introducerea în curriculumul facultăților de medicină a noțiunior de profesionalism medical, respectiv comportamentele şi atitudinile specifice profesiei medicale, dar şi responsabilitatea socială a Facultăţilor de Medicină în contextul globalizării.
 
Noile propuneri ale Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior pentru Facultăţile de Medicină, referitoare la „Viitoarele standarde pentru Facultățile de Medicină”, au fost prezentate decanilor, întrucât evaluările academice oficiale viitoare se vor face conform acestor reglementări. De asemenea, este încurajată dezbaterea pro şi contra acestor norme, pentru a creşte standardele calitative ale învăţământului medical.
 
Aspectele dezbătute în cadrul Întâlnirii Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din România au fost cuprinse într-o rezoluție, însoțite de puncte de vedere și propuneri ale membrilor, fiind adresate atât Ministerului Sănătății, cât și Ministerului Educației și Agenției Naționale de Evaluare a Calității din Învățământul Superior.