Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      20:33
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Proiectul legii vaccinarii, lansat in dezbatere publica

11 aprilie 2017    
Proiectul de lege privind organizarea și funcționarea activității de vaccinare în România a fost pus în dezbatere publică. Proiectul își propune să asigure o acoperire vaccinală optimă pentru toate tipurile de vaccinuri incluse în Programul Național de Vaccinare, în așa fel încât copiii să aibe un statut imun împotriva principalelor boli prevenibile. Printre prevederi se numără și faptul că accederea copiilor în colectivități, grădinițe sau școli nu va fi permisă dacă părinții nu prezintă documente care să ateste realizarea vaccinurilor obligatorii.
 

„Toți furnizorii vor fi obligați să se înregistreze ca furnizori de servicii în Registrul Electronic Național de Vaccinări. Pentru vaccinările obligatorii furnizorul are obligația de a informa părintele sau reprezentantul legal cu privire la Calendarul Național de Vaccinare și de a stabili calendarul de vaccinare al copilului până ca acesta să împlinească vârsta de o lună. (...) Sunt stabilite atribuții și responsabilități pentru toți actorii implicați în procesul de vaccinare. (...) La înscrierea copiilor într-o unitate de învățământ se solicită părinților prezentarea documentelor care atestă vaccinarea. (...) Proiectul de lege nu conține un capitol de sancțiuni, însă acestea vor apărea în lege ca urmare a dezbaterilor publice care vor avea loc la nivelul Comisiilor de Sănătate ale Senatului și Camerei Deputaților”, a precizat Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, într-o conferință de presă.