Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      06:33
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

FABC: Rezultatele ultimei campanii „Nu am facut destul” arata ca 80% dintre femeile testate nu au facut vreodata un control la sani

05 decembrie 2017    

80% dintre femeile din cinci judeţe ale Moldovei, examinate gratuit în ceea ce priveşte cancerul mamar în cadrul ediţiei a V-a a Campaniei „Nu am făcut destul" iniţiate de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, au declarat că nu au făcut vreodată un control al sânilor chiar dacă o parte dintre ele au un istoric de cancer de sân în familie.

Mai mult, în urma examinărilor, peste 15% dintre femeile testate prezentau anormalități la sâni și aveau nevoie de un control de specialitate, iar aproape 50% dintre acestea aveau formațiuni de natură canceroasă.

Potrivit specialiştilor, datele îngrijorătoare confirmă încă o dată necesitatea unor politici de sănătate sustenabile şi a unor programe de screening în ceea ce priveşte cancerul de sân.