Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      00:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Screening gratuit de neuropatie diabetica si picior diabetic pentru timisoreni in cadrul Campaniei „Controleaza-ti Diabetul!”

17 noiembrie 2017    
Timişorenii care suferă deja de diabet zaharat beneficiază de examinări de specialitate pentru complicații ale diabetului, respectiv screening de neuropatie diabetică și picior diabetic, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Campaniei  „Controlează-ţi Diabetul!”, ce se desfăşoară în perioda 14-18 noiembrie la Timişoara.
 
Neuropatia diabetică şi piciorul diabetic sunt cele mai frecvente şi severe complicaţii ale diabetului zaharat, aproximativ 60% dintre persoanele cu diabet dezvoltând, la un moment dat în evoluţia bolii, neuropatie diabetică – complicaţie ce poate duce la ulceraţii şi chiar la amputaţii.
 

Neuropatia diabetică şi piciorul diabetic pot fi prevenite printr-un diagnostic precoce şi monitorizarea atentă a picioarelor. În cadrul acţiunii de screening din cadrul Campaniei „Controlează-ţi Diabetul” de la Timişoara, realizate cu sprijinul Societății de Neuropatie Diabetică și al Asociației de Podiatrie, persoanelor cu diabet li se efectuează o evaluare cantitativă a răspunsului galvanic al pielii, prin care se identifică gradul de neuropatie autonomă periferică şi riscul apariţiei neuropatiei autonome cardiace, dar şi teste neinvazive prin care se depistează eventuale pierderi ale senzitivităţii la nivelul picioarelor. Evaluarea durează aproximativ 15 minute, iar rezultatele sunt date pe loc.