Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      06:34
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Studiu CMMB: Nivelul sindromului de burnout in randul medicilor, mai mare decat in alte state europene

15 septembrie 2017    

Un studiu realizat de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), ale cărui rezultate au fost prezentate astăzi, arată că medicii din Capitală sunt mult mai stresaţi din punct de vedere profesional comparativ cu cei din statele europene, sindromul de burnout (sindromul epuizării profesionale) fiind mult mai accentuat.

 

Dacă în alte state din Europa, cum ar fi Franţa şi Germania, nivelul burnout-ului profesional este de 42,4%, respectiv 48,7%, în România vorbim de un procent de 52%. În ceea ce priveşte numărul de ore lucrate şi numărul pacienţilor consultaţi, medicii din Bucureşti lucrează în medie 42,9 ore pe săptămână şi consultă în medie 18,2 pacienţi pe zi.
 
Factorul de stres profesional cu procentul cel mai mare indicat de medici constă în sarcinile birocratice, care sunt prea multe.
 
Alţi factori de stres profesional menţionaţi sunt: relaţia cu pacienţii sau aparţinătorii, lipsa dotării, a medicamentelor, a materialelor şi lipsa unei legislaţii clare.
 
Pentru a scădea nivelul de stres profesional, specialiştii au identificat şi câteva soluţii, printre care: eradicarea birocraţiei, salarizarea mai bună, dotări mai bune şi  o mai bună relaţie cu pacienţii. De altfel, CMMB se arată deschis pentru dialog cu instituțiile responsabile de schimbarea situației.