Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Luni, 23 apr 2018      23:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Asociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson, campanie de informare privind importanta diagnosticarii din timp a bolii Parkinson

Asociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson, campanie de informare privind importanta diagnosticarii din timp a bolii Parkinson

12 decembrie 2017    
Peste 72 de mii de români sunt diagnosticați în prezent cu boala Parkinson, aceasta fiind cea de-a doua afecțiune neurologică progresivă ca frecvență. În acest context, Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson a lansat o campanie de informare și educare privind această afecțiune.
 
Campania „Grija pentru cei dragi este cel mai frumos cadou” își propune să atragă atenția asupra importanței dignosticării la timp a afecțiunii. Inițiatorii campaniei îndeamnă oamenii, în general, să meargă la un consult neurologic și tinerii, în particular, să-și ducă părinții la un medic de specialitate, întrucât, primele semne ale bolii Parkinson pot fi ușor confundate cu procesul natural de îmbătrânire.
 
Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Teatrul Nottara, actorii Ioana Calotă, Răzvan Bănică și Vlad Zamfirescu acceptând să fie ambasadorii campaniei, care se desfășoară luna aceasta. În cadrul campaniei vor avea loc mai multe acțiuni, între care difuzarea unor mesaje audio și video înainte și după spectacole, dar și organizarea unor discuții cu specialiștii din domeniu.
 
Boala Parkinson este o afecțiune progresivă, care începe cu mulți ani înaintea debutului clinic și care are o evoluție continuă. Afecțiunea se manifestă cu până la 10 ani înainte de apariția simptomelor motoriiCel mai cunoscut simptom este tremorul, însă, potrivit specialiștilor, afecțiunea presupune și rigiditate în mișcări, instabilitate posturală și chiar tulburări de vorbire și cognitive.
 

Medicii spun că dacă pacienții urmează recomandările primite, ei pot avea o viață activă mulți ani după stabilirea diagnosticului. De asemenea, în prezent, tratamentele disponibile permit controlul bolii chiar și în stadii avansate. 

Sursa: SanatateaTV