Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Luni, 23 apr 2018      23:19
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE

Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE

14 decembrie 2017    
Un raport al Uniunii Europene arată că speranța de viață în România a crescut cu aproape patru ani între 2000 și 2015, ajungând la 75 de ani. În ceea ce privește decesele, principalele cauze le reprezintă bolile cardiovasculare și cancerul.
 
Potrivit documentului, deși speranța de viață în România a înregistrat o creștere, ea rămâne cu aproape șase ani sub media UE și este a patra cea mai mică la nivelul țărilor UE.
 
Potrivit statisticilor, bolile sistemului circulator au determinat o rată de 951,3 decese per 100 000 de locuitori în 2014, fiind de două ori și jumătate mai mare decât media UE (373,6) și a doua cea mai ridicată rată de mortalitate din spațiul comunitar după Bulgaria.  
În ceea ce privește cancerul, în țara noastră, cele mai multe decese au fost cele produse de cancerul pulmonar, rata crescând cu 15% în perioada 2000-2014.
 
De asemenea, potrivit datelor prezentate de UE, mortalitatea cauzată de cancerul colorectal a crescut brusc din anul 2000, cu mai mult de 30 %, în ciuda eforturilor depuse în acest sens.
 
Mortalitatea infantilă, HIV-ul și TBC-ul, probleme majore în România
 
Potrivit raportului, o altă problemă importantă în România o reprezintă mortalitatea infantilă, cu o rată de 7,6 decese per 1 000 de nașteri vii. Uniunea Europeană atrage atenția că cifra a fost cea mai ridicată din spațiul comunitar.
 
În plus, Uniunea Europeană subliniază că mai multe boli infecțioase reprezintă în continuare amenințări majore pentru sănătatea populației din România.
 

Potrivit raportului, deși rata noilor cazuri de HIV raportate rămâne sub media UE (o rată de notificare de 3,8 per 100 000 de locuitori, comparativ cu 5,8 în UE), aceasta a crescut de aproape trei ori din anul 2000. Pe de altă parte, rata noilor cazuri de tuberculoză raportate a scăzut substanțial din anul 2003, dar este încă de departe cea mai ridicată din toate țările UE, înregistrându-se 76,5 cazuri noi per 100 000 de locuitori în anul 2015. 

Sursa: SanatateaTV