Societatea de Neurologie din România împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila ” din București  a organizat în data de 26 februarie 2013, simpozionul omagial ”150 de ani de la nașterea Profesorului Gheorghe Marinescu, creatorul școlii românești de neurologie.

Profesorul Gheorghe Marinescu a fost printre primii medici din lume care a aplicat în domeniul neurologiei metode histochimice și electrofiziologice în cercetarea științifică. De asemenea, Gheorghe Marinescu a fost şi autorul primului tratat ştiinţific de neurologie din lume, având o prefaţă elogioasă scrisă de unul dintre cei mai importanţi laureati ai Premiului Nobel - Profesorul Ramon y Cajal.

Prof. univ. dr. Ovidiu Băjenaru a subliniat importanța omagierii unor astfel de personalități medicale.”În condiţiile ritmului accelerat actual de desfăşurare a vieţii profesionale şi sociale, este de datoria noastră nu numai să nu uităm cine au fost înaintaşii noştri, mai ales când avem privilegiul să fim moştenitorii unei mari personalităţi a neurologiei mondiale asa cum a fost Profesorul Gh. Marinescu, dar şi să îi omagiem şi să reamintim generaţiilor actuale dar mai ales celor viitoare reprezentate de medicii tineri, ce au făcut aceste personalităţi la vremea lor pentru dezvoltarea profesiei medicale şi cât de importante sunt descoperirile şi activitatea lor ştiinţifică, educaţională dar şi socială.”

La evenimentau participat neurologi din clinicile bucureştene, mari personalităţi şi lideri de opinie din domeniul medicinei românești, aparţinând Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti dar şi altor instituţii medicale şi academice

SănătateaTV.ro