Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au amendat în perioada 29 iulie – 4 august 33 de unități alimentare de pe litoral, după ce au descoperit mai multe nereguli, între care condiții precare de igienă și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor. 

DSVSA Constanţa a anunțat într-un comunicat de presă că în perioada 29 iulie - 4 august medicii veterinari care fac parte din Comandamentul "Sezon Estival 2019" au verificat 288 de unități din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele au vizat: 190 de unități de alimentație publică, 4 pizzerii, 2 pensiuni, 6 cantine, 3 cofetării/patiserii, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 55 de magazine alimentare, 1 supermarket, 2 tonete de înghețată, 5 depozite alimentare și o unitate de produse congelate.

În urma acestor controale au fost descoperite următoarele probleme: 

·      - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

·      - comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;

·      - ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;

·      - condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

·      - absenţa documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP;

·      - folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 33 de unități, respectiv 13 restaurante, 5 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 3 magazine alimentare, 2 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 tonetă înghețată și 1 pizzerie, au fost amendate 275.200 de lei.

Ultimul update: 7 august 2019

SănătateaTV.ro