Treizeci și patru  de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în perioada 27 iulie – 2 august, în România, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.933, din care 64 de decese. Aproape jumătate dintre ele s-au înregistrat în județul Teleorman.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, cele 34 de cazuri nou-confirmate s-au înregistrat în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Este vorba despre Teleorman (14), Constanţa (şapte), Bucureşti (trei), câte două fiind din Arad, Botoşani şi Ilfov, iar câte un caz din Buzău, Brăila, Braşov şi Caraş-Severin.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare, potrivit CNSCBT. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii, atrage atenția CNSCBT.

Ultimul update: 5 august 2019

SănătateaTV.ro