Activitatea medicală și științifică din cele șapte decenii scurse de la înființarea Institutului Național de Endocrinologie „C. I. Parhon” a fost marcată în proiectul video aniversar intitulat „Institutul Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon”, 70 de ani de activitate”, care a fost prezentat, în premieră, în cadrul ceremoniei desfăşurate în data de 8 noiembrie 2016, la Academia Română, cu prilejul împlinirii a 70 de ani ai Institutului.

Materialul a fost primit cu mult entuziasm de comunitatea academică şi ştiinţifică din ţara noastră, Institutul Parhon fiind singura unitate medicală din ţară cu profil endocrinologic, numărându-se în acelaşi timp, prin caracteristica activităţilor desfăşurate aici, printre spitalele a căror rezultate sunt recunoscute la nivel internaţional.

Marele poet Mihai Eminescu spunea într-una dintre operele sale că „Secretul vieţii lungi a unei instituţii este păstrarea ierarhiei meritului”. Acesta este, de altfel, şi motto-ul Institutului Naţional de Endocrinologie, a cărui existenţă este strâns legată de o mare personalitate a medicinei româneşti, academicianul şi profesorul Constantin Ion Parhon.

Din acest motiv, proiectul video intitulat „Institutul Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon”, 70 de ani de activitate” evocă pe scurt şi personalitatea şi activitatea ştiinţifică a prof. C. I. Parhon. Însă subiectul central al proiectului îl reprezintă activităţile clinice, didactice şi de cercetare care au dus, în cei 70 de ani de existenţă, la dezvoltarea unităţii medicale, la formarea de endocrinologi şi la creşterea nivelului educaţional şi ştiinţific în rândul specialiştilor endocrinologi.

Toate realizările Institutului Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon” de la înfiinţare şi până în prezent, precum şi personalitatea profesorului C. I. Parhon au fost aduse în atenţie în cadrul proiectului video „Institutul Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon”, 70 de ani de activitate” de către Prof. Univ. Dr. Constantin Dumitrache, Director al Institutului Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon” în perioada 1990-2006, Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun, Manager al Institutului Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon” în perioada 2006 – 2015 şi Conf. Univ. Dr. Adina Mariana Ghemigian, Manager Interimar al Institutului Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon”.

Proiectul video a fost realizat de Sănătatea Press Group pentru Institutul Naţional de Endocrinologie „C. I . Parhon”.  

SănătateaTV.ro