Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii este marcată în data de 8 mai. Cu acest prilej, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, a transmis un mesaj subliniind faptul că în 2018, de Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, se are în vederea celebrarea dăruirii și impactului Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri – zâmbetul, potrivit unui comunicat de presă primit la redacţia www.sanatateatv.ro.

„Anul acesta, Împreună, împărtășimpovești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune: Împarte ce te face să zâmbești! Cu ocazia zilei de 8 Mai, sărbătorim curajul și realizările voluntarilor și angajaților noștri, care, prin implicarea și devotamentul lor, asigură menținerea angajamentului față de semenii noștri, în fiecare zi. Suntem mândri că astăzi, în țara noastră, prin cei 5600 de voluntari și peste 350 de angajați, Crucea Roșie Română este implicată în numeroase proiecte la nivel național, precum: acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau promovarea donării de sânge. Prin activitățile sale, Crucea Roșie Română a facut de nenumărate ori dovada faptului că este “oriunde pentru oricine”. Le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către Crucea Roșie Română și îi îndemn pe toți să zâmbească, pentru că zâmbetul este simbolul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii.”, a transmis Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române în mesajul emis cu prilejul Zilei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii.

Peste 160 de milioane de oameni aflați în situație de conflict, afectați de criză sau de dezastre naturale sunt sprijiniţi în fiecare an de Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Mai mult, prin intermediul rețelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari și 450.000 de angajați, organizația oferă servicii umanitare relevante în timp util, se mai arată în comunicatul de presă.

Acelaşi document arată că cele 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie au avut întotdeauna o abordare universală, călăuzită de fiecare dată de principiile fundamentale: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate.

SănătateaTV.ro