Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Suceava a primit a doua tranşă de vaccin gripal, pentru continuarea campaniei de vaccinare gratuită din sezonul epidemic 2019-2020, a anunţat directorul instituţiei, dr. Liliana Grădinariu.

Directorul DJSP Suceava a precizat că s-au primit 17.380 de doze, care sunt repartizate medicilor de familie pentru persoanele din grupele de risc de pe listele proprii, dar şi unităţilor de asistenţă socială pentru persoanele rezidente şi personalul din instituţiile de ocrotire socială, scrie Agerpes.

Direcția Județeană de Sănătate Publică Suceava reaminteşte că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

 

Ce persoane pot beneficia de vaccinare antigripală gratuită

 

Campania gratuită de vaccinare se adresează persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, pacienților cu boli cronice (în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice), copiilor  şi bătrânilor instituţionalizaţi, personalului medical și gravidelor. Dacă faceți parte dintr-una din aceste categorii, adresați-vă medicului de familie. 

Vaccinul gripal distribuit în acest an de Ministerul Sănătăţii este tetravalent, conţine antigenele necesare pentru prevenirea infecţiei cu virusul AH1N1 pdm09, AH3N2, B/Colorado, B/Phuket şi este indicat la adulţi şi copii, începând cu vârsta de 3 ani.

 

Ultimul update: 17 octombrie 2019