A fost inaugurat cel mai automatizat laborator din sistemul românesc de sănătate, dotat cu sisteme medicale în valoare de 3,5 milioane de euro, cea mai mare investiție de acest gen din România la ora actuală. Laboratorul este centru de referință pentru biochimie și imunologie, în care au fost introduse linii tehnologice performante pentru această specialitate. Laboratorul deservește, zilnic, 2200 de pacienți și are o capacitate anuală de procesare de 20 de milioane de teste, datorită platformelor complet automate. Laboratorul are o suprafață totală de 2700m², iar amenajarea a fost realizată în decursul a doar șapte luni.

 

Sistemele tehnologice din acest departament formează, în sine, un mic laborator echipat cu platforme inovatoare pentru diagnostic in vitro, metodă care influențează peste 60% din deciziile medicilor specialiști.

 

Eroarea umană este aproape de zero pentru că fiecare probă intră în circuit cu un cod de bare unic, urmărit permanent în sistemul IT.

În plus, pe lângă analizele uzuale, laboratorul permite și realizarea unor teste speciale, complexe, esențiale în diagnosticarea afecțiunilor oncologice.

 

Specialiștii au la dispoziție cele mai performante echipamente de diagnostic, unele dintre ele unice în România, ceea ce presupune beneficii directe pentru medicii clinicieni, dar, mai ales, pentru pacienți. Platformele au o capacitate de procesare de 4 milioane de teste/an și țin cont și de confortul pacientului pentru că presupun recoltarea de cantități mici de sânge, fără ca acuratețea rezultatului să fie influențată.

 

Experiența personalului medical și tehnologia de ultimă generație permit procesarea rezultatelor după metode acreditate internațional, conform unui comunicat de presă transmis de centrul medical privat care a inaugurat laboratorul:

Anatomie patologică: teste unice pentru prevenirea și diagnosticarea cancerului de col uterin și cel mai rapid timp de eliberare a examenului PAP în regim de urgență: 72 de ore; Genetică și biologie moleculară: singurul test ADN HPV de screening primar al cancerului de col uterin acreditat de FDA (Food and Drug Administration, SUA); Microbiologie: metoda spectrometriei de masă, cu cel mai rapid timp posibil de identificare a bacteriei: 2 minute, în 99% din cazuri; Hematologie-coagulare: platforme complet automate prin care se realizează, printre altele, peste 27.000 de hemoleucograme în fiecare lună.

 

SănătateaTV.ro