Secţia de anestezie şi terapie intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă pentru Copii Marie Curie, recent renovată, a fost inaugurată în prezenţa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Cu acest prilej, ministrul a subliniat importanţa organizării acestei secţii, apreciind că, în doi ani, Spitalul Marie Curie va fi cel mai important spital regional pentru copiii din Bucureşti.

Eugen Nicolăescu a asigurat personalul medical de la Spitalul Marie Curie că pentru 2009 vor avea fondurile necesare unei funcţionări la parametri optimi, menţionând că, în general, spitalele pot să-şi folosească în investiţii inclusiv bani din conturi proprii. Noua secţie ATI a fost organizată astfel încât să respecte circuitele în cadrul Departamentului de urgenţă, să existe legătură directă cu blocul operator şi Unitatea de Primire Urgenţe, să existe fluenţă în transportul pacienţilor şi îngrijirea de urgenţă, fiind renovată exclusiv din fondurile Ministerului Sănătăţii şi Spitalului Marie Curie.

Valoarea lucrărilor a fost de 1,7 milioane lei (1,5 milioane lei din partea Ministerului Sănătăţii şi 200.000 de lei din partea spitalului). Managerul spitalului, Daniel Buzatu a explicat că fondurile proprii provin din donaţii, sponsorizări şi din economii. Anual la serviciul de terapie intensivă sunt trataţi aproximativ 10.000 de pacienţi, în spital fiind internaţi în fiecare an circa 30.000 de pacienţi, a subliniat managerul spitalului.

Sursa: Agerpres  

SănătateaTV.ro