Secţia de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti a fost renovată şi utilată în urma unei investiţii în valoare de 150.000 de euro a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, realizată cu sprijinul sponsorilor. Inaugurarea secţiei a fost făcută duminică, 14 iunie, printr-un eveniment special. Astfel, pacienţii vindecaţi de cancer au venit să-i întâlnească pe bolnavii internaţi la oncologie. Amfitrionul acestei întâlniri a fost Pavel Bartoş. 

Un rol important în acest proiect îl are dr. Cornelia Nitipir, alături de echipa de medici rezidenţi.

Pavel Bartoş a povestit despre echilibrul pe care cei dragi îl aduc în viaţa lui şi cât de importantă este de fapt Sănătatea. “Eu mă bucur când mă trezesc dimineaţa, că am la cine veni seara. Noi suntem nişte oameni norocoşi care vrem să facem mai uşoară viaţa bolnavilor de cancer. Este foarte important ca firmele să înţeleagă cât de importantă este redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit şi faptul că, în caz contrar, aceşti bani ajung pe mâna Statului, deci nu înseamnă nimic. Pentru al doilea trimestru al acestui an redirecţionarea se poate face până la 30 iunie. Doar împreună putem schimba ceva cu adevarat în sistemul medical românesc.”, a declarat acesta.

Dr. Doina Dimulescu, manager-ul Spitalului Elias, a mulţumit pentru întâlnirea dintre supravieţuitorii şi bolnavii oncologici, afirmând că  ”Medicina fără speranţă nu dă rezultate.”

În secţia de Oncologie de la Spitalul de Urgenţă Elias sunt trataţi anual 750 de pacienţi noi, iar alţi 250 de pacienţi rămân sub observaţie.

Până în prezent Asociaţia Dăruieşte Viaţă a investit peste 4 milioane e euro în sistemul de sănătate, bani proveniţi din sponsorizări.

Mai multe detalii pe: www.comunicatemedicale.ro

SănătateaTV.ro