Informatiile privind donarea de plasma sunt acum mai usor de obtinut. Asociatia Romana  a Pacientilor cu Imunodeficiente Primare (ARPID) a lasnsat site-ul www.donatorplasma.ro. Platforma face parte din campania “Pacient, caut donator! De plasma!”, al carei scop final este crearea unor centre pentru donarea de plasma si in Romania, in asa fel incat sa existe siguranta aprovizionarii cu medicamente derivate din plasma. Este vorba aici in primul rand imunoglobulina, vitala pentru pacientii cu imunodeficiente primare.

 

Sectiune pentru potetialii donatori

 

Platforma contine  informatiile de baza despre plasma umana si donarea de plasma, dar si o sectiune unde cei care vor sa devina donatori se pot inscrie. Astfel, va fi creata o baza de date a potentialor donatori. 

“Desi deocamdata in Romania nu se poate colecta plasma direct de la donatori, suntem convinsi ca exista romani cu suflet mare, dispusi sa doneze plasma, la fel cum doneaza sange. Dorim prin urmare sa constientizam publicul ca Romania are nevoie de plasma si sa determinam autoritatile sa ia masurile necesare pentru ca si in tara noastra sa se poata colecta direct plasma”, transmite Asociatia Romana  a Pacientilor cu Imunodeficiente Primare.

 

Sportivi si vedete sustin donarea de plasma 

 

Totodata, pe site-ul www.donatorplasma.ro sunt prezentate mai multe mesaje ale unor persoane publice care sustin demersurile privind donarea de plasma. 

“Ne bucuram ca sunt alaturi de noi fostul capitan al nationalei de fotbal Cristian Chivu, campioana mondiala si olimpica la scrima Ana Maria Branza, prezentatoarea TV Simona Gherghe, jurnalistii Ionela Nastase, Paula Rusu, Catalin Striblea, Ela Craciun, Cristina Herea, Geanina Lungu, Iulia Nagy, interpreta Alina Sorescu si actrita Paula Chirila, chef Adrian Hadean si multi altii”, scrie in comunicatul ARPID.