Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat marți, 11 decembrie, că a început livrarea primului lot de ambulanțe noi pentru serviciile de urgență și că aceasta va continua până la 17 decembrie.

Primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanță din regiunea Centru, care include județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, se precizează într-un comunicat de presă emis la 11 decembrie de DSU.

 

420 de ambulanțe noi până la finalul anului

 

„Începând de astăzi, primele 300 de ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020  «Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale» vor fi livrate, urmând ca până la finalul anului 420 de ambulanțe să fi fost distribuite către beneficiari”, se arată în comunicatul de presă.

În următoarele zile, și celelalte șase regiuni ale țări vor primi ambulanțe noi, după următorul grafic de livrare:

·      12 decembrie, Regiunea Vest (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș) va primi 32 de ambulanțe;

·      13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare) va primi 41 de ambulanțe;

·      14 decembrie, Regiunea Nord-Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Iași) va primi 56 de ambulanțe;

·      15 decembrie, Regiunea Sud (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) va primi 48 de ambulanțe;

·      16 decembrie, Regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea) va primi 46 de ambulanțe;

·      17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) va primi 34 de ambulanțe.

 

Ambulanțe de transport și autospeciale

 

Tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 de ambulanțe SMURD 4×4 către inspectoratele județele pentru situații de urgență  și 24 către serviciile de ambulanță. Serviciile județene de ambulanță vor primi 242 de ambulanțe de transport A2 „pentru îmbunătățirea răspunsului la urgentele cetățenilor”. Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanță și unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), din care 81 către Ambulanță și 41 către SMURD.

Și bucureștenii vor beneficia de ambulanțe noi. DSU precizează că 55 de ambulanțe de tip B 4×4 si zece ambulanțe tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucuresti, iar 20 de ambulanțe de tip A2 la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF).

Ultimul update: 11 decembrie 2018

Autor:

Monica Georgescu

Monica Georgescu este jurnalist medical/de știință.