Primul Forum Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi – YoungDiab și-a deschis porțile! Manifestarea, organizată științific de Asociația Română pentru Studiul Obezității și desfășurată sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, se desfășoară în perioada 6-8 iulie la Cluj-Napoca.

YoungDiab este o premieră pentru diabetologia românească, un proiect care urmărește să devină cea mai importantă și complexă platformă de discuții și de cooperare la nivel național pentru tinerii medici care activează în domeniul diabetului si al bolilor metabolice.

Manifestarea își propune să îmbunătățească educația medicală continuă a medicilor aflați la început de carieră, informarea acestora în privința noutăților din domeniu, precum și stabilirea unei colaborări multidisciplinare între tinerii specialiști din diabet și profesioniștii din domenii conexe.

Evenimentul, ce are ca temă principală „Viitorul în Diabet și bolile asociate”, se adresează medicilor rezidenți, tinerilor specialiști, dar și studenților care vor să se axeze pe specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice, tinerii fiind un element cheie în dezvoltarea acestei specialități.

Coordonatorii YoungDiab sunt prof. dr. Gabriela Roman, prof. dr. Maria Moța, prof. dr. Anca Buzoianu și prof. dr. Dana Pop.

În cadrul programului științific vor fi abordate aspecte ce vizează problematica diabetului zaharat, bolile de nutriție și metabolice, dislipidemiile și riscul cardiovascular, hipercolesterolemia familială, hipertensiunea arterială și diabetul, cardiomiopatia diabetică, aritmiile în diabetul zaharat, insulinoterapia, dieta persoanei insulinotratate sau managementul nefropatiei diabetice. 

SănătateaTV.ro