Absolventii care au promovat examenul de intrare in rezidentiat vor putea, incepand de maine, sa isi aleaga posturile in specialitate, precum si in centrele de pregatire, a anuntat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Procesul va dura timp de trei zile, pana in 19 decembrie.

Ca in fiecare an, repartitia se face prin  teleconferinta.

Ministerul Sanatatii a alocat, suplimentar, 2448 locuri, dintre care 936 pentru domeniul medicina, 1052 pentru domeniul medicina dentara si 460 pentru farmacie.

De asemenea, au fost identificate noi posibilitati de pregatire, iar rezidentii vor putea sa se pregateasca inclusiv in spitalele judetene, unitati medicale private si unitati medico- militare.

“in conditiile unei resurse umane deficitare in sistemul medical, echipa Ministerului Sanatatii a indeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit in programul de guvernare. Este prima oara, dupa 30 de ani, in care au fost asigurate locurile pentru toti cei care au obtinut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialitati, in special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicina de urgenta, ATI, medicina de familie, epidemiologie etc. Practic am inceput implementarea primelor masuri pentru a tine tinerii rezidenti in tara”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, se gaseste pe pagina oficiala de rezidentiat www.rezidentiat.ms.ro