Sub sloganul „Fii luptător, fii optimist!”, Asociația OncoPacienților Phoenix marchează astăzi Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Pentru o mai bună conștientizare a publicului larg asupra acestei boli, reprezentanții asociației au distribuit peste două mii de materiale informative, pe ideea de prevenție a cancerului și a controlului medical regulat, potrivit unui comunicat de presă. Mesajul Asociației OncoPacienților Phoenix se axează și pe importanța unui stil de viață sănătos bazat pe hrană sănătoasă, mișcare în aer liber și optimism.

În luna februarie, reprezentanții asociației au organizat, pentru 20 de paciente cu cancer, o întâlnire cu un specialist psihoterapeut în oncologie. „Asociația militează activ pentru acțiuni de educație și sprijin al pacienților, pentru stil de viață sănătos și optimism, pentru screening-ul populației largi în vederea prevenției diverselor forme de cancer și susține activ pacienții cu cancer și familiile lor în vederea depășirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic și în perioadele următoare, de monitorizare și supraveghere a pacienților”, a declarat Ioana Cristea, președinte al Asociației OncoPacienților Phoenix.

Acțiunea vizează conștientizarea unui număr cât mai mare de persoane că această boală poata fi vindecată dacă este depistată la timp, riscul fiind ca una din cinci persoane să se îmbolnăvească cancer de-a lungul vieții, se mai arată în comunicat.

Asociația OncoPacienților Phoenix a fost înființată în anul 2013 și oferă sprijin informațional, juridic, psihologic, financiar și medical pacienților cu cancer din toată țara. Până acum, peste cinci mii de pacienți au primit ajutorul direct al asociației.

Ultimul update: 4 februarie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.