Gabriel Voinea este un băieţel de numai cinci ani şi jumătate. O vârstă frumoasă, la care toţi cei mici sunt prinşi în jocurile copilăriei, aleargă, cântă, învaţă poezii, spun poveşti, crează personaje, îşi amuză părinţii cu tot felul de trăsnăi numai de ei scormonite. O lume fără griji, plină de culoare şi sunete.

Lumea micuţului Gabriel Voinea este însă cu totul alta. Deşi are culoare, lumea lui pare să fie prinsă într-un clopot de sticlă. Hipoacuzia profundă bilaterală de care suferă îl lasă doar să privească, nu să şi audă şi să vorbească.

Părinţii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă cu micuţul lor abia după ce încercările lor de a comunica cu Gabriel s-au dovedit a fi în zadar. Nu reacţiona atunci când era strigat. Drept urmare, copilul a fost supus unui control neuropsihiatric. În urma acestuia i s-a prescris un tratament pentru ADHD, care nu avea să dea niciun rezultat.

Părinţii au continuat investigaţiile şi într-un final diagnosticul corect a fost pus: hipoacuzia profundă bilaterală. Cu alte cuvinte, Gabriel nu aude, nu vorbeşte şi nu se poate bucura de sunetele din jurul său şi nici măcar de vocea părinţilor.

Singura şansă ca micuţul Gabriel să poată auzi şi să aibă pe viitor o viaţă normală este implantul cohlear, o intervenţie destul de costisitoare dar extrem de necesară. După mai multe demersuri iniţiate, Gabriel a fost operat la sfârşitul anului 2013, costurile fiind suportate integral de stat. Însă pentru a avea o viaţă normală, copilul are nevoie şi de o a doua intervenţie, prima redându-i doar parţial auzul.

Costul intervenţiei este de 25.000 de euro fără TVA, sumă care depăşeşte radical venitul de 2.000 de lei pe lună al familiei Voinea.

Toţi cei care doresc să contribuie la viitorul micuţului Gabriel şi vor să îi întindă o mână de ajutor astfel încât lumea lui să fie la fel ca a oricăruia dintre noi o pot face fie apelând numărul de telefon 0723-230-825 pentru mai multe detalii, fie pot accesa pagina web salveazaoinima.ro.

Puteti face donaţii în conturile:

RO97 RZBR 0000 0600 1671 2911   (RON)

RO 86 RZBR 0000 0600 1671 2915   (EURO)

Persoana contact:

Voinea Ilie

0723 230 8250766 648 475

SănătateaTV.ro