Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că s-a născut al 150-lea bebeluș prin programul “O șansă pentru cuplurile infertile”, care este derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Prin acest program, cuplurile care vor să aibă un bebeluș primesc 3.000 de euro pentru achitarea analizelor și procedura de fertilizare in vitro. Gabriela Firea a anunțat că 2.000 de bucureșteni care așteptau de multă vreme un copil s-au înscris atât anul trecut, dar și anul acesta în programul FIV 1 și FIV 2. Aceasta a mai spus că alte o mie de cupluri pot apela la program anul viitor.

“În mai puțin de trei luni, toate cele 1.000 de locuri disponibile anul acesta in cadrul Proiectului „O Șansă pentru Cuplurile infertile - FIV 2”, au fost ocupate. Cuplurile care nu au reușit să-și depună dosarul la ASSMB au o nouă posibilitate de înscriere începând cu 1 ianuarie 2020. Atunci, alte 1.000 de cupluri vor intra în proiect și vor primi sprijin financiar în valoare de 13.800 lei/cuplu.”, a scris Gabriela Firea pe facebook.

Primul bebeluș născut în cadrul programului derulat de ASSMB a venit pe lume pe 12 aprilie. Anunțul a fost făcut tot de primarul general al Capitalei.

La debutul programului FIV 2, Gabriela Firea anunța că statisticile realizate în urma realizării proiectului FIV 1 confirmau reușita inițiativei întrucât, până în acel moment, se născuseră 23 de bebeluși și, din cele o mie de cupluri care au aplicat anul trecut, 777 au finalizat procedurile, 361 aveau sarcina confirmată biochimic, iar 244 de sarcini erau în evoluție.

Primarul Capitalei a mai precizat că succesul programului aplicat în București a atras și atenția autorităților din alte orașe din țară, care doresc să aplice la proiecte similare.

 

Ultimul update: 16 septembrie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.